Ali B Geeft Antwoord

Van 2011 tot en met 2012 toerde Ali langs 60 theaters met de voorstelling 'Ali B Geeft Antwoord', geregisseerd door Titus Tiel Groenestege. Met deze voorstelling won hij de prestigieuse cabaretsprijs Neerlands Hoop.

Bijna dagelijks werd Ali B door de media gebeld of hij alsjeblieft wilde reageren op de actualiteit van de dag. "Ali B, wat vind jij als moslim van de crisis in Nederland?". "Ali, heb jij een dubbele nationaliteit?". "Zit jouw vader ook in de bijstand?". En "Heb je een tweede huis in Marokko?".

Geen commentaar. Ali hield steevast zijn lippen stijf op elkaar. Maar dat is nu verleden tijd, over en uit! In zijn nieuwe voorstelling geeft Ali B antwoord. Op de vragen die hem gesteld worden, maar ook op de vragen die hij zichzelf stelt. Eerlijk, ongezouten en doorspekt met humor, hetgeen zijn mening nog eens duidelijk onderstreept. Want om de waarheid mag gelachen worden, als je haar maar serieus neemt. Tegenstrijdig? Ook dat is Ali B. Een mooi vat vol prachtige tegenstellingen. Mede door de samenwerking met regisseur Titus Tiel Groenestege, belooft ‘Ali B geeft antwoord’ een buitengewone en dus bijzondere cabaretvoorstelling te worden.

Bekijk Ali B geeft antwoord hier:
 
Ali B Geeft Antwoord