Ali B Vertelt Het Leven Van De Straat

In 2004 maakte Ali B zijn debuut in de Nederlandse theaters. Geregisseerd door Titus Tiel Groenestege vertelde Ali B zijn leven van de straat.

In het stuk ‘Ali B vertelt het leven van de straat’, rapt hij over de lol en de stress in de portieken en de woede en de blijdschap onder het straatlantaarnlicht. Als stand-upper grapt hij over de eeuwige zucht naar liefde, status en geld, en vooral over het eeuwige gebrek daaraan. Met raps en sketches neemt Ali het publiek mee door de multiculti straten van Amsterdam Oost, waar verschillende bevolkingsgroepen met, langs en door elkaar heen leven en waar het levensgevoel van de straatjongeren  heen en weer slingert  tussen fun, frust, wanhoop en kameraadschap. In een negentig minuten durende theatershow doet Ali B het complete grootstedelijke straatleven uit de doeken.

De band gaat gekleed in vreemd mengseltje van hip schoeisel en djellaba’s, headspins worden gedraaid op een Arabische hoofddeksel. Wat traditioneel en cultuurgebonden is, raakt in ‘Het leven van de straat’ volledig zoek… Als je slim bent, creëer je je eigen traditie.

Van 2004 tot en met 2006 speelde Ali deze voorstelling 120 keer.
Ali B Vertelt Het Leven Van De Straat