Wie Ali Zegt Moet B Zeggen

Van 2009 tot 2010 toerde Ali langs 80 theaters met de voorstelling 'Wie Ali Zegt Moet B Zeggen', geregisseerd door Maarten van Hinte.

Het multiculturele leven in Amsterdam Oost, dat was wat Ali B liet zien in zijn eerste theatershow in 2004. Vijf jaar verder en het leven van de rapper –tevens entertainer, televisiepresentator, wereldverbeteraar, vader en Nederlands meest gevraagde hiphop artiest- is in de tussentijd totaal op zijn kop gezet.

De transformatie van hangjongere op straat naar succesvolle BN’er heeft zijn sporen nagelaten op Ali B. Zijn succes en bekendheid is geweldig maar heeft ook een keerzijde. Hoe bewaart hij de balans tussen wat zijn hart hem ingeeft en dat wat vrienden, familie of fans van hem verwachten? Hoe kwetsbaar is Ali B? Welke geheimen draagt hij al zijn hele leven met zich mee en in hoeverre heeft zijn huidige leefsituatie waarin momenteel het vaderschap centraal staat daar invloed op? Terwijl Ali B in de media altijd zwijgt over zijn privéleven, laat hij in het theater nu wel het achterste van zijn tong zien, immers, Wie A(li) zegt moet immers B zeggen.

In een interactieve en muzikale voorstelling die Tupac, Bach, The Godfather, Stephen Covey, het Marokkaanse rifgebergte en Monte Carlo weet te verbinden, laat Ali zien wat hij heeft meegemaakt. De rapper neemt geen blad voor de mond, brengt nieuw repertoire en vertelt vrijmoedig en met een flinke dosis humor over zijn leven ná de straat.

Wie Ali Zegt Moet B Zeggen