Amhali en Ali B gaan Mocro Maffia verfilmen

24-09-2014
Op 1 oktober 2014 verschijnt het spraakmakende boek Mocro Maffia van de hand van journalisten Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Reeds voor verschijning zijn de filmrechten verkocht aan North Sea Camel.

Het boek, een meeslepend en inzichtelijk verhaal over de nieuwe generatie gangsters, leent zich bij uitstek voor een serieachtige verfilming. ‘Bizar. Kijk uit mijn raam, zie een schietende machinegun uit auto hangen en een jongen heel hard rennen. Schietpartij in Staatsliedenbuurt’, twittert ene Charlotte ’s avonds laat op 29 december 2012. Niet alleen de buurt, maar heel Nederland schrikt die nacht op wanneer in een doodnormale woonwijk in Amsterdam opeens het oorverdovende geratel van Kalasjnikovs klinkt. Twee jongens komen om. Eén van hen wordt van dichtbij afgemaakt met een pistool. ‘Wild West,’ noemt de burgemeester het een dag later. Eén ding is opeens voor iedereen duidelijk: de Mocromaffia is hier.
Het is oorlog. In totaal vallen er in anderhalf jaar tijd zeven doden in dit conflict, dat nog niet afgelopen is. Mocro Maffia is een verhaal vol verraad, complotten en overmoed. Alles komt samen. Goedkope arbeidsmigranten uit Marokko in de havens van Europa hervormden simpel de drugslijnen naar hun familie. Amsterdam-West werd een kweekvijver voor criminelen die gaandeweg de macht in de onderwereld overnamen. Geïnspireerd door Italiaanse misdaadfilms creëerden ze hun eigen epos. En dat epos liep onvermijdelijk uit op een bloederige machtsstrijd. Dankzij ouderwets journalistiek handwerk brachten Wouter Laumans en Marijn Schrijver onthullingen waarvan zelfs de recherche nog niet op de hoogte was.


Meer nieuws

Ali B, Brace & Kenny B releasen nieuwe single

LEES BERICHT

Ali B - 'Ik Huil Alleen Bij Jou' ft. Diggy Dex

LEES BERICHT

Nieuwtjes rondom Ali B

LEES BERICHT

Ali B blikt verbaasd terug!

LEES BERICHT